MP3 Resmi Olarak Öldü

Evet başlıkta duyduğunuz gibi oldu artık MP3 devri bir nevi tarih oldu.

MP3 formatının haklarını elinde bulunduran Almanya Fraunhofer Entegre Devre Enstitüsü 90’lı yıllar için ürettiği MP3 formatını tarihin arka odalarına doğru bıraktı. NPR‘da yayınlanan habere göre 80’li yılların sonuna doğru yayınlanan bu formatın lisanslama programına son verildiği belirtiliyor. Müzik dünyasındaki formatların  AAC (Advanced Audio Coding), OGG ve benzeri formatlara dönüştüğünü belirten Bernhard Grill bu formatların daha etkili ve fonksiyonel olduğunu belirtiyor.

Son yıllarda plak, kaset gibi ürünlerinde üretiminin ve satışının artmasıyla bu gibi bir durumunda gerçekleşmesi hayli normal seyrediyor. Ancak MP3 belki de müziğin ulaşamayacağı insanlar için en harika icatlardan biri gözüyle görülebilir. O yüzden bir dostumuzu kaybettiğimizi ancak hala yaşayan dijital dünyanın seçenekleri evrimleştireceği ve AAC, OGG gibi formatlarında daha iyi bir kalitesi olduğu içinde umudumu yitirmiyorum. Dijital müzik dünyasının yaşaması dileğiyle iyi günler.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.